27-28-29 augustus: 3-daagse Ladies Out

25 Dames verzamelden om 6.30 u maandag 27 augustus voor de start van de langverwachte 3-daagse naar het Relais & Chateaux Engelenburg op de grens van de provincie Gelderland in De Veluwe.

Een vlotte 4-uur busreis met zaakvoerder Eric Becuwe van Avanti cars en een smakelijk ontbijt in een La Place wegrestaurant bij Bergen-Op-Zoom, bracht ons op de 1ste bestemming De Golf & Businessclub Scherpenbergh Lieren Apeldoorn..

Een lunch ging onze match vooraf en om 13u mochten we zowel van hole 1 als hole 10 afslaan als begin van een sportieve golfnamiddag. De fraaie 18 holes baan ligt in de glooiende bosrijke natuur van de Veluwe en zeker een uitdaging voor alle typen golfers.

In de vooravond aankomst in Kasteel Engelenburg en verwelkoming door het personeel op de trappen van het kasteel. Dit ontvangst was een stevige voorbode van de stijl, kwaliteit en luxe die ons te wachten stond. Na de kamerverdeling volgde een heerlijk diner met lekkere wijnen met prijsuitreiking en sponsor Monique de Wolf die voor leuke prijzen zorgde.

Een goede nachtrust( zonder oponthoud in de bar), in onze mooie ruime kamers met een Zuid-Afrikaanse touch, deed deugd.

Na een rijkelijk ontbijtbuffet in de schitterende serre met uitzicht op de Engelse tuin ,was het  dinsdag 28 augustus tijd voor het sportieve deel van onze dag: golf op het terrein van het Hotel. We kregen een reeks strokes bij en iedereen dacht dat we de match van de dag gingen spelen….Niets was minder waar!!. De vlakke 9 holes ( 2X) met waterpartijen en lastige greens was uitdagend en zeker niet vanzelfsprekend voor de meesten van ons. Onze golfprestaties waren echter snel vergeten bij een glaasje wijn op het zonovergoten terras.

We werden even stil, na het aperitief aangeboden op het terras voor het diner….Een schitterende ovalen tafel voor 26 personen, versierd met reuze kandelaars , witte damasten tafellakens en servetten, vele rozen, een late avondzon….dit alles maakte ons even sprakeloos. Het diner met aangepaste wijnen was niet minder schitterend. Magda zorgde voor een mooie prijzentafel tot slot van deze mooie, onvergetelijke avond. Dat er nog lang nagepraat zou worden was evident: we beleefden fijne momenten samen.

Na het ontbijtbuffet op een  warme,zonovergoten woensdag 29 augustus vertrokken we naar de Keppelse Golfclub op 14 km van Engelenburg. In het rustige Achterhoekse landschap van Hoog-Keppel speelden we langs prachtige bosranden. Het licht geaccidenteerd afwisselend parcours met lange fairways,  waterhindernissen en heel wat stapwerk door de bossen zorgden voor de nodige  fysieke uitdagingen . But we made it!!!

Nadine en Arlette Rossel zorgden voor de sponsoring van deze laatste wedstrijd met leuke prijzen. Na het etentje in deze familiale golfclub vertrokken we richting Westende en dit in de striemende regen…!!!

Dankjewel aan iedere Lady voor het vertrouwen in onze club.

Dankjewel aan Olivia voor de hulp.

Dankjewel aan Michelle en Huguette dat jullie erbij waren. Chapeau voor jullie doorzettingsvermogen, moed en positiviteit: een opsteker voor ieder van ons.

Dankjewel aan iedere Lady voor de mooie geschenken die ik zal koesteren.

Dit was een bijzondere reis voor ieder van ons met als basis vriendschap, loyauteit en sportiviteit. We weten dat niet alles perfect kan zijn, dat kritiek welkom was en is en er enkel kan uit geleerd worden.

We vergeten echter niet: “le sourire est l’arc en ciel du visage.”. We eindigen met een glimlach en weten dat het goed was.

Nicole Loquet