Dinsdag 06/04: Ladies Day

Een groter contrast met de Qualifying Day Ladies van 30 maart kon men zich niet voorstellen. Weg met de blote armen en benen, 22 graden, mutsen, dikke truien en vele laagjes, in de plaats en 5 graden…..van 30 naar 18 deelneemsters maar….de afwezigen hadden ongelijk: de zon scheen , het was koud, 1 hagelvlaagje, de tee boxen en de vlaggen stonden perfect aangepast aan de weersomstandigheden en een verzorgd parcours .

Graag even een opmerking: bij het spelen in shot gun formule, is het de bedoeling dat elke flight op hetzelfde uur vertrekt op één van de 9 holes maar dan ook ongeveer gelijktijdig toekomt, rekening houdend met de afstand van de hole waarvan men vertrok. Een basisregel in golf blijft “avoid slow playing”!! Een 30 minuten later binnenkomen dan de andere flights moet een vertraagd spel gegeven hebben voor volgende flights en is absoluut te vermijden. Enkele eenvoudige “tricks” zullen je in de toekomst helpen dit euvel .

Onze reporter ter plaatse Bart, maakte enkele foto’s van deze geslaagde Ladies’Day.

Volgende afspraak dinsdag 20 april Ladies OUT in Ieper Open. Wij volgen de richtlijnen van Golf Vlaanderen en van de experts en raden U aan geen gebruik te maken van carpooling buiten uw bubbel of knuffelcontact. Verdere info betreffende de wedstrijd op I-golf.

Tot dan   Nicole Loquet