Ladies Out Deauville 26,27 & 28 augustus

Op maandag 26 augustus verzamelden 23 Westgolf Ladies voor dag (en met) dauw voor onze jaarlijkse 3-daagse met als bestemming DEAUVILLE.

Deze parel aan de Côte Fleurie of de Bloemenkust in regio Normandië, is en blijft wereldberoemd als ontmoetingspunt van filmsterrenen en  artiesten, beroemd bij schilders voor het licht.. de badplaats blijft tot de verbeelding spreken.

Na een vlotte, zeer comfortabele busreis met busmaatschappij AVANTI en een stop voor een ontbijt in het wegrestaurant Baie de Somme, arriveerden we aan ons hotel du Golf Barrière: een immens ,groot luxueus hotel met prachtige kamers.

In de namiddag maakten we onze spieren los met een inloop golf op 9 holes van de golf rond het hotel bestaande uit 27 holes ontworpen door de Britse golfarchitect Tom Simpson.

’s Avonds konden we opgefrist , uitgepakt en fit genieten van ons eerste diner samen met prijsuitreiking 9 holes gesponsord met 3 prijsjes door ondergetekende.

Na het uitgebreide ontbijtbuffet op dinsdag 27 augustus stond het echte werk op het programma: Le Golf de Saint Julien op een 15 minuutjes rijden van ons hotel.

Bij een temperatuur van 30° op een mooi maar lastig parcours werd dit een uitdagende loodzware namiddag. MAAR met een wijntje in de schaduw op het terras van het clubhuis en/of later in het hotel een ontspannend zwempartijtje en een flinke siësta op de kamer waren de ongemakken vlug vergeten. Ondertussen bracht een groepje onvermoeibare een bezoek aan de elegante badstad Deauville met de pittoreske straten in onvervalste Normandische stijl, flaneren langs de vele winkels, een koopje in de outlet van Golfino, een wijntje op de beroemde promenade “ les planches” met de namen van tientallen filmsterren en uitzicht op de veelkleurige strandcabines…. Een heel aparte ervaring!!

’s Avonds genoten we op het terras van het hotel met zicht op de vallei en de zee , van een aperitief en hapjes en de prijsuitreiking gesponsord deze keer door Arlette Sorel en Nadine Verhaeghe met toffe prijzen. Olivia en ikzelf werden figuurlijk in de bloemetjes gezet met verrassende cadeaus uit Deauville. Dit alles gevolgd door een lekker diner.

Woensdag 28 augustus stond het mooie golvende parcours van 18 holes rond het hotel op het programma deze keer in een aangename temperatuur met enkele korte regendouches in het begin van de wedstrijd!! Na de lunch in het clubhuis en de traditionele groepsfoto, was het weer tijd voor het vertrek. Een stop in het wegrestaurant Baie de Somme was de ideale plek voor een originele prijsuitreiking op het terras bij het water gesponsord door Olivia en Nicole Stockx met heel leuke prijzen. Heel veel dank aan alle sponsors. De niet-Westgolfers werden beloond met een prijs over het totaal van de 3 dagen en nog een speciale prijs aangeboden door Mick Onclin voor een 3de nearest op het parcours van Deauville. De sfeer op de terugweg zat er goed in…muziek, zang en ….dans!!: een passend slot voor een mooie reis samen in een prachtig decor, met uitdagende golfparcours en vooral een leuke groep Dames. Bedankt voor jullie vertrouwen in onze club. Binnenkort ontvangen jullie allen een foto als souvenir van onze reis samen. We hebben ervan genoten: kort en krachtig!! Nicole Loquet