03/09: Mens Out Bilderberg

Na een paar vliegtuig-outs werd door onze grote leiders besloten het dit jaar iets dichter bij huis te zoeken. Dichter, even kwaliteitsvol én iets prijsbewuster. Zo wendden we de voorbumpers van onze wagens noordelijk. Met speciale dank aan captain JM en JP ceremoniemeester Vanhooren voor het busjestransport. Zo arriveerden we druppelsgewijs in hotel Klein Zwitserland in Heelsum, randje Veluwe, ooit het toneel van de mislukte operatie Market Garden in een poging de Duitse linies te omsingelen in september 1944.

Op DAG 1 stond de golf van Heelsum op het programma, op wandelafstand van het hotel. Afslag om 11u dachten we, maar in het clubhouse dachten ze er anders over. Het hotel had zich vergist en we startten 2 uur later. De accuraatheid van de Nederlanders kreeg een ferme deuk! Maar onze grote leiders losten het met de nodige flexibiliteit op: een putting wedstrijd. Etienne bewees dat hij niet alleen ver kan slaan, maar het ook van dichtbij kan arrangeren. De twee uur wachttijd vloog zó voorbij. Een regenbuitje van vijf minuten aan de start kon de pret niet bederven en onze sympatieke bende vatte de challenge aan van een heerlijke baan. Héél “golfish” en uitdagend. Een pareltje voor de kenners, helemaal niet gemakkelijk. We speelden de lussen Airborne (zie de landing van de parachutisten) en Sandr (= een zand-kiezelvlakte-uitloper van smeltende gletcher). Uitslag van geen belang, iedereen tevreden terug naar het hotel. 's Avonds de vriendschaps gin-tonic en lekker diner.

Op DAG 2 , na een “verkwikkende “ nachtrust zoals men dat zo mooi omschrijft in een héél rustige kamer, arriveerden de meesten zonder koppijn op golf De Batouwe in Zoelen. Deze keer afslag zonder te laat of te vroeg. Even een leuke referentie: confituur De Betuwe – De Batouwe... snap je? De fruitstreek van Nederland. Zo ook de namen van de lussen van het terrein: Appels, Peren en Kersen.

Compleet andere course, een echte parklandbaan met veel bomen, water, eenden en ganzen... puur natuur, precies Planckendael. Effe een rondje lopen is te simpel uitgedrukt. Het was echt werken bij meer dan 25 graden op extra lange fairways. En dorst nadien!!

Iedereen tevreden, iedereen content. s'Avonds verwend in restaurant De Kromme Dissel, 1 (Hollandse) Michelinster. Iedereen in vol ornaat zoals het een stijlvolle club als Westgolf betaamt. Lekker!! En we mogen nog terugkeren.

Op de DERDE dag zette het regiment Westgolfers koers in zuidelijke richting naar De Swinkelse in Someren. Door velen van onze club gekend en bemind terrein ooit opgericht door de gebroeders Swinkels, vandaar.

Wat een prachtbaan! Met recht en reden een championscourse genoemd. We werden verdeeld in twee ploegen, blauw en wit, en speelden een leuke Texas-scramble. Met de overwinning van blauw werd een héél geslaagde en met ideaal golfweer gezegende driedaagse afgesloten in een op en top vriendensfeer.

Speciale dank aan Jean-Pierre Vanhooren sponsor van deze driedaagse en ceremoniemeester van dienst.

Iedereen benieuwd naar volgend jaar!!

Uw verslaggever, Nick D'Heere

Resultaten over de 2 eerste dagen ( 3e. dag werd er Texas scramble gespeeld, de blauwe tegen de witte... )

Cat I:

1. Bart Vitse: 64 // 2. Eric Finaut: 62 // 3. Nick D'Heere: 61 // 4. Koen Mulier: 61

Cat II:

1. Leo Schockaert: 72 // 2. Dirk Van Maele: 70 // 3. Jean-Marie Devisch: 60 // 4. Jacques Vijfeyken: 59