09/01: Mens In Eclectic 2

Woensdag 9 januari stond in mijn agenda “ geblokt vanaf 12.00 h “ wegens Men’s.

Frank Deboosere voorspelde opklaringen vanuit het zuiden. Hij had alleen niet gezegd dat deze opklaringen vanuit het diepe zuiden zouden komen en tegen eind januari bij ons zouden zijn.

Bij een gure wind en een striemende hagelbui jaag ik op hole 1 mijn “ Mobilife Titleist 4 “ de ruimte in. Mijn medespelers genoten van mijn afslag en aanvaarden mijn slag als de referentie … Op hole 2 nog eens 2 puntjes gescoord, op de 3 nog een mooie par en dan was de referentie ver te zoeken. Maar ook in golf is winnen niet belangrijk maar vooral deelnemen. Ik leg deze quote voor aan mijn medespeler Koen M. waarop hij zijn ijzeren 3 kapot slaat op mijn knieschijf.

Maar vriendschap boven alles …

De terugronde verloopt in een zalig weertje, gevallen wind en opklaringen .

Op hole zeven geeft Bart mij een noodzakelijk tip om een par te spelen. Deze tip wil ik met iedereen delen. Ik citeer Bart : “ Jongens … een klein duwtje tot juist over de straat … dan een beetje rol en ge ligt aan de green. Dan put – put en par !!! “

Bart demonstreert en jaagt zijn bal inderdaad over de straat, weliswaar de zijstraat palend aan hole 7 en niet het straatje die de ingang van de club vormt.

Enkele eenden vliegen verschrikt op en Bart z’n bal  verzinkt in de grote visvijver aan de camping . Hierop excuseert Bart zich en verklaart “ dat hij beter kan skiën dan golfen ! “. Indien dit ook niet gelogen is wacht Ann en mezelf een mooie vakantie.

 

Eens terug in de bar vraagt Olivia ons de scorekaarten in te geven via een app op onze smartphone. Fantastisch systeem, vernieuwend, snelle verwerking van de scores , missen is niet meer mogelijk, …

Ware het niet dat je een diploma “Toegepaste Informatica“ nodig hebt en de laatste nieuwe smartphone. De nieuwste i-phone 8 is beschikbaar bij Olivia in het secretariaat.

Bart heeft het mooiste varkentje gewassen en heeft er daarna gehakt van gedraaid. Een traditie na iedere Men’s en met tradities breekt men niet.

Onze Men’s-Captain Jean-Marie roept iedereen ter orde en verdeeld de prijzen aan Guy Masquiler, Bernard Vandeplas en vooral aan Leo een dikke proficiat want het was voor iedereen een hele schokaert dat  Leo uit het niets 40 punten speelt.

Ook een speciale dank aan Juwelier Joseph-Everaert voor de prachtige prijzen voor de winnaars van de Men’s 2018.

Uw nederige schrijver vraagt nog een moment van ingetogen stilte voor alle leden die ons vorig jaar zijn ontvallen. Wij hopen dat zij snel het licht mogen zien en terugkeren naar de oude stal.

Nogmaals een dankwoordje aan Jean-Marie die  vorig seizoen veel tijd en moeite heeft gestoken in de organisatie van de Men’s. Helaas wordt dit soms te weinig naar waarde geapprecieerd. Bedankt JM !!!

Ook een woordje van dank aan “ Fireworks Van Maele “ die ook dit jaar het nieuwjaarsvuurwerk verzorgde.

Hierbij : “ Doe Het Zelf Van Maele : Uw Belgische speciaalzaak in vuurwerk, knalgoed, knalvuurwerk, sierpakketten, pijlen, siervuurwerk, klein vuurwerk en gewone lucifers . “

Mijn namiddag wordt afgesloten met een “ boertje “, aangeboden van het huis…

Aan ieder een gezond en voorspoedig nieuwjaar en maak er een ontspannend golfjaar van !!! En probeer ook eens een par te spelen op de 19 …

Volledig eindigen doe ik met een doordenkertje :

“In Afrika slaan primitieve stammen met stokken op de grond en uiten daarbij hartverscheurende kreten.

Antropologen noemen dat elementaire expressie. Bij ons heet dat golf. “

Groetjes en tot de volgende Winter Eclectic op 23 januari te 13.00 h ( voor de mannen ) !

Bernard Sallet

Sponsor van de Winter-Eclectic: Marc Rommel.