Kerstwens en Nieuwjaarskroniek van de Captain

Beste Westgolfers,

Bij het begin van de ‘warmste week’ en op het einde van dit bizarre jaar, wil ik met U terug gaan naar 13 maart 2020, de dag waarop alles stilviel en ik besloot wekelijks (13 weken lang) een kroniekje te schrijven om onze leden en mezelf een hart onder de riem te steken. 

Bedankt voor de vele, vele reacties hierop. Nooit kon ik echter vermoeden dat 9 maanden later de hele wereld nog steeds hoopt zoveel mogelijk te kunnen terugkeren naar het vroegere ‘ normale’. Spijtig genoeg zal dit nog even duren…

Daarom voor U mijn Kerst en Nieuwjaarskroniek als vervanging van mijn woordje op de jaarlijkse receptie bij het begin van het Nieuwe Jaar, een sociaal gebeuren waarvan we nu enkel kunnen dromen..

Als golfer hebben we een relatief korte lockdown gekend in vergelijking met andere sporttakken. We kunnen dagelijks ons parcours bespelen. De Golf Federaties speelden  handig  in op de situatie en presenteerden een succesvolle  ‘Park & Golf’ formule met een enthousiaste groep golfers als resultaat. Het voorbije golfjaar ( ons jubileumjaar) ging qua competities en tornooien bijna volledig de mist in, maar de golfsport in Vlaanderen kende ondanks dit moeilijke jaar een groei van 4%, de grootste groei sedert 2013 toen golf de sport van het jaar was. Wij voelden dit ook in onze club: een ledengroei,  vele starters die de weg naar onze club vonden,  groei ook bij de junioren. Dit kunnen we alleen maar toejuichen ondanks het feit dat dit in schril contrast staat met 2 maanden sluiting met doorlopende kosten.

Westgolf is niet bij de pakken blijven zitten en werkte dit jaar verder achter de schermen om U in 2021 een uitdagend programma aan te bieden in alle afdelingen van maart tot oktober en daarbovenop een interessant winterprogramma. Als apotheose op zaterdag 27 november 2021, het finalefeest waarop we ons ‘verloren jubileumjaar 2020 +1 feestelijk zullen vieren.

2021 wordt ook het jaar van de WHS (World Handicap System) dat nu reeds in voege is. Ik raad U ten stelligste  aan de rubriek over WHS  te lezen geschreven door Johan Verbiest de Sport en Technisch Directeur van de KBGF, in het tijdschrift #BE golf dat U in de brievenbus krijgt. Hij maakt in een duidelijke taal komaf met de doemdenkers die door het nieuwe systeem en een  eventuele stijging van hun hcp , hun golfcarrière een ferme deuk  zien krijgen.

“2020 een verloren jaar”…. Dat zinnetje hoorden we uit de mond van velen. Maar is dit wel zo?  Door deze  aanhoudend ernstige toestand viel alles weg wat vanzelfsprekend leek, we moesten opnieuw onze grenzen aftasten, ontdekken dat luxe problemen van allerlei aard, een zo kleine grote hoeveelheid van ons leven uitmaakten. We vallen terug op de essentie, de eenvoud en hebben oog voor elkaar, voor de eenzamen, de zieken, voor het zorgpersoneel, we sturen opnieuw meer kaartjes, brieven, we ontdekken opnieuw de natuur .  Een schrale sfeer blijft over, sereen, gezond, geen overdaad. Geen bezoekjes, lekkere etentjes in de gezellige restaurants. Wat ik het meeste mis en velen zullen daarin meegaan, is de schouderklop, de hartelijke knuffel , de kus, de groet zonder de verborgenheid van het mondmasker, luide babbels van de vrienden en  familie aan de grote tafel.

Daarom mijn Kerst en Nieuwjaarswens voor U , een wens van warmte en hoop dat alles in 2021 weer normaal kan worden.

Geen ijle woorden deze keer die telkens weer herhaald worden als een automatisme: “GEZONDHEID”.

Deze wens krijgt deze Kerst en Nieuwjaar een meer dan extra betekenis: Voor ieder van U wens ik een goede gezondheid voor 2021 en een eenvoudige , intieme, maar warme Kerst.

 Nicole Loquet Captain Westgolf.