Kroniek van de Captain: Week 9

DROMEN RAKEN NIET BESMET: DUS WE BLIJVEN GELOVEN IN EEN BETERE TOEKOMST....

Beste Westgolfers,

1 week zijn we nu verder na de eerste versoepeling op sportief vlak en wat deed het deugd jullie opnieuw te mogen verwelkomen: blije gezichten, positieve reacties over het parcours, de organisatie. Deze eerste week verliep alvast vlot. Hier en daar wat bijsturen, maar dat was vlug ok. We genieten van de buitenlucht en het golfspel.

Buiten ons terrein op weg naar huis, zie ik tientallen gemaskerden, hun ronde maken langs bakker, slager, groenteboer, supermarkt en sinds vandaag 11 mei langs bijna de meeste winkels… Zelfs het weer in de voorbije weken was overtuigend mooi en zelfs warm, blakend van zelfvertrouwen,  alsof het was gekomen om zelf orde op zaken te stellen en het ons wat gemakkelijker te maken.

Corona heeft ook de traditionele, stereotype rolverdeling van Europa op haar kop gezet!! De traditionele zuiderse, uitbundige mentaliteit is nu in het noorden te vinden: daar in het noorden picknicken we in de parken, ontmoeten we onbeperkt onze vrienden en familie, gaan we naar de bioscoop, doen we een terrasje in de zon. Voor de zuiderlingen echter is hun stad of dorp plots niet groter meer dan een balkon, een tuintje of een koertje….Ze ondergaan lijdzaam de gevolgen van het virus en leven strenger dan wie ook de  opgelegde beperkingen na. Ja,.. de lossere omgang met regels en voorschriften is nu in het noorden te vinden en respect voor de overheid en sterk naleven van de richtlijnen vinden we in het zuiden…De wereld op zijn kop???!!!

En zoals Maggie De Block zei: De wereld zal niet meer hetzelfde zijn na deze ingrijpende crisis…

Ook wij willen vlug nog meer versoepelingen om de draad met het “ oude “ leven weer op te nemen. Maar volg AUB streng de richtlijnen van COVID 19 die overal te lezen zijn, zo werken we samen aan de versoepeling.

Digitale knuffel,

Nicole Loquet Captain Westgolf