2-Daagse naar Belledune & Le Touquet: Golfen op de valreep...

Inderdaad wij beseften niet dat onze traditie geworden 2-daagse naar Montreuil met golf in Belle Dune en Le Touquet onze laatste sportieve en sociale activiteit zou worden en dat voor een heel lange tijd.

Ondanks het aanhoudend druilerige weer op woensdag 11 maart waren meer dan 40 Westgolfers jong en oud(er) op post voor de wedstrijd op het parcours van Belle Dune. Zoals elk jaar was het Ladies first op deze 1ste golfdag samen gevolgd door de Heren. Onze reacties waren unaniem wat een heerlijk spelen op een droog terrein ondanks de zware regenval van de laatste maanden en de overstromingen enkele kilometers landinwaarts. De avond en nacht brachten we door in Montreuil in Hotel Les Hauts de Montreuil waar we weer door het personeel in de watten werden gelegd met een copieus diner en overvloedige aangepaste wijnen…. Voor het dessert een adempauze…met de prijsuitreiking met als sponsor ondergetekende voor de Dames en de winnaars bij de Heren werden gesponsord door vice Captain van de Seniors Bernard en zijn echtgenote Lydia. Bedankt voor deze lekkere prijzen.

Na een uitgebreid ontbijtbuffet op donderdag 12 maart ging het richting Le Touquet waar een groep speelde op een zonovergoten La Mer en een groep op La Forêt. Door een fout van het secretariaat in Le Touquet die niet verwittigden dat de nummering van de  holes en strokes veranderd waren sedert begin maart,  was het voor de spelers een boeltje maar niet getreurd zij maakten er het beste van zoals het een Westgolfer past.

Het parcours van La Mer was adembenemend mooi en.. droog met enkele winterholes in de laatste 9. Ondanks de stevige wind en 2 plotse hagelbuien die iedereen deed bibberen, beleefden we weer onvergetelijke golfmomenten samen. In het mooie clubhuis nog een late lunch en iedereen was  een winnaar met een leuke give & take en vervolgens een vlotte rit huis met onvoorziene strenge maatregelen op 13 maart. Inderdaad het was samenzijn en golfen op de valreep.

Hou de moed erin en “ blijf in je kot” dixit Maggie De Block.

Nicole Loquet