INTERCLUBS 2022

Team Dames 2 - Divisie 3

De  Interclub wedstrijden Heren en Dames 2022 werden dit weekend afgesloten. Westgolf vaardigde 4 ploegen ( 2 teams Dames en 2 teams Heren ) af om onze kleuren te verdedigen. Proficiat aan alle enthousiaste spelers, begeleiders en caddies. Bedankt aan alle verantwoordelijken van de respectievelijke teams voor het voorbereidende werk: trainingsmatchen organiseren, vervoer en eventueel verblijf boeken, maar vooral de positieve sfeer en sportiviteit van Westgolf uit te stralen op en naast de terreinen zowel bij winst of verlies.

Nicole Loquet Captain

Verslag Team Heren III:

Het uitdagende, fysiek zware terrein van Durbuy was het decor voor de 3 matchen van Heren III. Een hele uitdaging: 1ste keer in Heren III,  afslag witte tees,  eventuele waaier van lagere hcps bij de tegenspelers.  Maar Westgolf kwam, zag en overwon 2x met 3/2 tegen Mergelhof en Andenne. We verloren tegen Lanaken. De Heren lieten een sterke indruk na en in de wandelgangen werd het Westgolf team vernoemd voor het talent dat deze (kleine) club  aan de kust bezit. Het was een super-ervaring voor jong en ouder en we kijken hoopvol uit naar 2023. Westgolf zal er opnieuw staan!!

Nicole Loquet

Verslag Team Dames I en III:

De voorbije weekends werd Westgolf door twee damesteams in de Belgische Interclubcompetitie vertegenwoordigd: categorie II (hcp 10,5-24,4) en categorie III (hcp 16,5-28,4).

Iedereen heeft het beste van zichzelf boven gehaald en sommigen hadden er na 18 holes nog niet genoeg van en streden verder tot de 19e, 20e en zelfs 23e hole…… om de match te beëindigen.

Na deze gezellige, uitzonderlijke en leerrijke ervaring, hopen wij onze elan aan te houden voor eerst en vooral de interclubs senioren in september en om volgend jaar opnieuw met twee teams de kleuren van de club te kunnen verdedigen.

Verslag Team Heren I:

Voor de eerste keer werd er een ploeg ingeschreven in HEREN 1. Door een mooie groei aan handicaps van de leden en een versterking van jong nieuw talent werd er besloten om in die categorie in te schrijven. Etienne, Arnaud, Denis, Stefaan, François, Kevin en onze ervaren Olivier zouden Westgolf vertegenwoordigen.
Dat dit een echte uitdaging ging worden wisten we zeker, maar het ging ook om ervaring op te doen: 1 foursome en 4 enkels.
De teamspirit maakte dat de spelers hun beste golf hebben gebracht.

De eerste dag tegen Millennium: een zeer dynamische jonge ploeg met een gemiddelde leeftijd van 21 jaar.  De meesten onder ons startten met de nodige zenuwen en het werd al snel duidelijk dat dit een huzarenstuk ging worden. Denis moest het afgeven op hole 19 en Arnaud wist de eer te redden door te winnen en een birdie te spelen op hole 18. We eindigden met 1-4.

De tweede dag was het tegen Krokkebaas. Het ging gelijk op en de kans bestond dat we met een zege naar huis konden gaan. Het werd bijzonder spannend tot op hole 16 waar we toch moesten toegeven dat ze sterker waren. Op het laatste zorgde Olivier nog voor een spannend moment maar moest op hole 18 het ook afgeven. De grote verrassing kwam van onze twee nieuwe spelers Stefaan en François die de foursome voor hun rekening namen.

Niet te vergeten dat onze caddies super werk hebben geleverd. Ook zij hebben een belangrijke rol gespeeld. De captain Ange zorgde voor de nodige administratie en wist iedereen op de hoogte te houden van de stand van zaken.

De sfeer en motivatie zat er goed in en we kijken al uit naar volgend jaar.

Etienne

Resultaten:

Heren I Divisie 3: 2 x verloren

Heren IiI Divise 3: 1 x 3/2 verloren & 2 x 3/2 gewonnen

Dames II Divisie3: 1 x 4/1 verloren & 1 x 3/2 gewonnen

Dames III Divisie 4: 3 x 3/2 nipt verloren