Kroniekje van de Captain: Week 4

Een unieke, hopelijk enige? video Sport Commissie vergadering in de geschiedenis van Westgolf op woensdag 8 april vanuit ons ‘kot’, drukt ons alweer met de neus op de feiten: het dagelijks leven ligt zo goed als stil voor de meesten onder ons.

Maar jullie club werkt verder en niet alleen op het terrein waar het Greenkeepersteam elke dag puik werk levert. Wij kijken samen optimistisch met  jullie uit naar de datum van onze 1ste stappen op ons golfterrein. Iedereen bevoegd in deze materie werkt hard en zoals het voor iedereen zal zijn in de afbouw van de lockdown, zal dit zeer geleidelijk gebeuren en voor ons golfers met mondjesmaat. Wij brengen je binnen enkele dagen het verslag van onze hoopvolle en optimistische vergadering.

Update van de werken:

  • Nu de temperaturen zeer gunstig zijn, is de volledige carrotage van het terrein aan de gang.
  • Zoals reeds op de site te lezen stond werden er 2 producten toegevoegd om de PH waarden te laten zakken.
  • Op maandag 6 april werd alles ingezand en de natuur kan nu verder, deskundig gecontroleerd door het greenkeepersteam.!!. Bravo voor deze werkers!! (Bekijk zeker de digitale nieuwsbrief van Golfvlaanderen met een link naar onze website)

 

Lou Reed zong ooit in een mooi lied: “ just a perfect day/ we drink sangria in the park/ and then later when it gets dark, we go home.”

Helaas kan dit alles nu even niet meer, tot dat het donker wordt, sangria drinken in het park , op een terras of op het strand.

Nog niet zo lang geleden  (4weken!?) dachten we dat er iets ergs gebeurd was als we politie in het park, in het straatbeeld of op het strand tegenkwamen… Nu wordt er gecontroleerd per combi, te voet , te paard…en maar goed ook, het is hun en onze verantwoordelijkheid de regels te respecteren voor ons allergrootste bezit: onze gezondheid.

Afstand is geen rekbaar begrip meer: lopen, zitten, staan we te dicht bij elkaar?

Ik heb alvast nood aan het begroeten met een kus, een handdruk, zelfs een knuffel. Gaat het collectieve wantrouwen nooit meer weg? Wordt “ social distancing” de nieuwe norm?

Ik weiger, en ik  durf spreken in naam van ieder van jullie, dit te geloven. We zien de toekomst hoopvol tegemoet en hopen dat zij die strijden tegen het virus, patiënten, verplegers en dokters, de vechtkracht behouden.

Wij weigeren samen te geloven dat dit virus ons zou “ contactgestoord” maken.

Voor ieder van onze Westgolfleden een warme, hartelijke Paaswens en een digitale knuffel.

Nicole Loquet Captain Westgolf