KRONIEKJE VAN DE WEEK 2

We zullen doorgaan ….tot we samen zijn…”Ramses Shaffy”

Inderdaad we gaan door, de natuur blijft zich ontplooien, het gras groeit en de bomen bloeien. De werken op ons geliefd golfterrein gaan onverminderd voort , vandaar een update van de gedane en geplande werken van de voorbije en komende dagen.

Eerst en vooral een mail van MICHEL PONCELET Green Consultant die nauw samenwerkt met Bart en ons Green Team Leon en Gavin.

Later meer over hen beiden om hen zo beter te leren kennen.

"Beste Bart

Bedankt voor je warme welkom. Altijd een plezier om naar Westende te komen.

Goed gedaan voor het werk deze winter. De greens werden goed bekeken door de chef!

Zoals afgesproken wacht ik op de stocklijst met uw voorraad om deze maximaal te gebruiken. Ik wil inderdaad nieuwe producten gebruiken voor ons IPM-programma. Je kunt dus net zo goed de oude producten gebruiken.

Wat u kunt doen voordat u de analyseresultaten ontvangt: verspreid over de greens 2 kg / are PATENKALI GAZON (0/0/22/11 Mg). Met regen (dat is niet moeilijk!)

Daarna passen we FERROTOP (indien op voorraad) of INVIGORATOR PLUS (vergelijkbaar product maar 25% goedkoper dan Ferrotop) toe.

Un abrazo fuerte

Michel Poncelet 

Engineer - Agronomist

Sport Turf & IPM Consultant "


Wat gebeurt er op het terrein en wat is de planning van de werken:

Gisteren maakte ik samen met Bart een inspectieronde op het terrein en kreeg de volgende update:

Er is een nieuwe verticuteermachine aangeschaft en gisteren werden de tees dubbel geverticuteerd. Vandaag dinsdag 24 maart worden deze ingezand en kan men doorzaaien. Woensdag 25 maart verticuteert men de surrounds en de foregreens.

Bevindingen:  1. Het terrein maakt nuttig gebruik van deze opgelegde pauze waardoor het herademt en het was dan ook een prachtig zicht op elke hole en op het parcours de vooruitgang te zien na een natuurlijke pauze reactie maar vooral door het werk dat reeds werd gedaan.

                        2. De greens, foregreens en surrounds hebben een donkerder kleur dit is het resultaat van het ijzersulfaat dat vorige week werd gesproeid, het vermijdt mosvorming en veltvorming en….de wormen houden er niet van en kruipen dieper, de vogels kunnen er niet meer aan en…. de cirkel is rond…minder schade!!!

Volgende week geven we opnieuw een update van de plannen voor eind maart en begin april .

En nog even dit:

Het virus heeft de wereld omgekeerd. Waar drukte hoort te gonzen, heerst er een stilte en waar het rustig hoort te zijn, is het hectisch denken we maar aan de ongelofelijke inzet van ons medisch personeel in onze ziekenhuizen. Het tij zal keren maar na amper 2 weken moeten we de hoop op een snelle oplossing opbergen om onszelf en onze medemensen geen valse hoop te geven. Hoop doet leven maar we moeten de realiteit blijven zien. Afwachten en doorgaan is de boodschap.

We zullen doorgaan weliswaar op een lager tempo en inventief blijven om de grenzeloze vrije tijd te benutten.

Veel liefs,

Nicole Loquet Captain Westgolf dinsdag 24 maart 2020.