Nieuws

UPDATE CORONA PROTOCOL PARK & PLAY - 29/07/2020

UPDATE CORONA PROTOCOL PARK & PLAY - 29/07/2020

Geplaatst op 31-07-2020

Beste leden,
Na het ontvangen van de aangepaste en verstrengde richtlijnen ivm met PARK & PLAY van Golfvlaanderen en de KBGF heeft de Westgolf Sportcommissie volgende beslissingen genomen. Deze beslissingen gelden voor onze eigen club.
Als golfsport moeten we blij zijn dat we, in deze omstandigheden, onze sport mogen blijven beoefenen.   Op het terrein zelf zijn er amper knelpunten en dankzij het reservatiesysteem is tracing mogelijk maar de sociale aspecten zoals terras, prijsuitreikingen, horeca en verplaatsingen maken sommige evenementen en wedstrijden moeilijk om te organiseren.  
Veiligheid komt op de eerste plaats. 
Daarom enkele moeilijke keuzes:

24/07/20: UPDATE CORONA PARK & PLAY

24/07/20: UPDATE CORONA PARK & PLAY

Geplaatst op 25-07-2020

AANGEPASTE RICHTLIJNEN GOLFVLAANDEREN
Beste clubs,

Na de Veiligheidsraad van vandaag en op basis van de aangepaste sportprotocollen vanuit Sport Vlaanderen en de verschillende overheden hebben we het Park en Play Protocol aangepast.
Er zijn nieuwe verduidelijkingen maar ook enkele nieuwe maatregelen verplicht oa. inzake mondmaskers en prijsuitreiking. U moet deze vanaf heden toepassen.
Wij pasten onze Park en Play-maatregelen hierop aan, en daarbovenop adviseren we om pro-actief een stapje terug te zetten, want veiligheid komt op de eerste plaats. 
Op deze manier hopen we als golfsport er mee voor te zorgen dat de cijfers terug de goede kant op gaan! 
De lokale overheden krijgen van de Nationale Veiligheidsraad meer bevoegdheid.  U zal als club hun richtlijnen moeten opvolgen.  

CAPTAIN'S PRIZE  2020

CAPTAIN'S PRIZE 2020

Geplaatst op 08-07-2020

Ondanks de moeilijke periode die we doorgesparteld hebben met vallen en opstaan, leeft Westgolf en daarom juist wil ik mijn Captain’s Prize laten doorgaan.
Samen (met de nodige veiligheidsmaatregelen) staan we sterk!!
Op het weekeinde van 15 en 16 augustus hoop ik jullie allen te mogen begroeten op het Captain’s weekend. Op zaterdag 15 augustus met een wedstrijd voor juniors en rabbits en op zondag 16 augustus voor de leden vanaf hcp 36 zowel in voor- als namiddag en dit alles met leuke prijzen aangepast aan de maatregelen van augustus 2020 en een gadget voor iedere speler.
Dit weekend is een boost voor onze club als dank ook voor het vertrouwen dat jullie toonden tijdens de voorbije maanden.
Ben je er ook bij ? Inschrijven kan via IGolf vanaf 09/07 om 05:00
Nicole Loquet Captain Westgolf

WHS: World Handicap System

WHS: World Handicap System

Geplaatst op 25-03-2020

WHS: hoe bereken je je handicap?

In 2020, gaan we naar één en hetzelfde systeem. Wat verandert er? Wat verandert er niet? Allemaal weetjes…

De grote vernieuwing

De berekening gebeurt op basis van het gemiddelde van de beste 8 van de laatste 20 scores.

Wat er voor mijn handicap verandert:

  • De Extra day score (EDS) wordt “de recreatieve score”,
  • De qualifying en de counting scores worden “competitieve scores"