Archief

Nieuwe richtlijnen voor de wedstrijden op Westgolf

Nieuwe richtlijnen voor de wedstrijden op Westgolf

Geplaatst op 07-10-2020

Beste Leden,
Uw veiligheid en gezondheid is prioriteit in onze club en dat hebt U in de voorbije lange maanden kunnen ervaren dankzij de strikte naleving van de voorschriften ivm Covid 19 op Westgolf.
Gezien de sterke toename van de besmettingsgraad op dit moment in ons land en in de naburige landen, heb ik besloten alle wedstrijden die in de komende maand gespeeld zullen worden en dit  met ingang van vandaag 7 oktober, NIET IN SHOT GUN te laten doorgaan. Men start na elkaar en dit in navolging van de Park & Golf voorschriften van de voorbije maanden.
Onze club heeft nu met de seizoenswisseling niet meer de capaciteit om vooral voor en na de wedstrijden te zorgen voor optimale veiligheid bij het toestromen van een groot aantal mensen in het clubhuis.
Wij blijven rekenen op uw samenwerking, het virus circuleert en maakt slachtoffers. Blijf aub de voorschriften nauwgezet volgen voor uw en onze gezondheid.
Nicole Loquet Captain Westgolf

06/09: Een Mini-Opendeurdag op Westgolf

06/09: Een Mini-Opendeurdag op Westgolf

Geplaatst op 07-09-2020

Zondag 6 september organiseerde onze club een mini Open-Deur dag met een 30-tal geïnteresseerden verdeeld over 3 kleurgroepen. Volledig conform met de aanbevelingen i.v.m. Covid 19, konden de deelnemers onder een stralende zon, de sfeer opsnuiven van onze levendige club.

Overlijden

Overlijden

Geplaatst op 26-08-2020

We vernamen het droevige nieuws dat op zondag 23/08/20 Lisa Schaëlte ons definitief verlaten heeft. Na een lang gevecht tegen een slepende ziekte heeft ze de strijd moeten opgeven.
Ze toonde onuitputtelijke energie en positiviteit tijdens deze moeilijke weg.
Samen met haar echtgenoot Manfred droeg zij Westgolf een warm hart toe. Zij sponsorden voor onze club als blijvende herinnering de nieuwe 'Cleaning Area' .
Wij steunen Manfred in zijn verdriet bij dit grote verlies.  
Rouwbrief Liesel Schälte

UPDATE SEPTEMBER PARK & PLAY

UPDATE SEPTEMBER PARK & PLAY

Geplaatst op 21-08-2020

Beste Leden,
Gisteren ontvingen we terug versoepelende richtlijnen ivm met de Golftornooien.
We wensen U eerst en vooral te melden dat elke club individueel bekeken moet worden, elke club is uniek en heeft zijn eigen accommodaties en mogelijkheden. Bepaalde beslissingen worden genomen door het bestuur om vooral onze eigen leden te beschermen, dit soms ten nadele van de club.
Vanaf september is het golfprogramma met de tornooien terug open gezet. Je kan nu reeds voor alle tornooien van september en begin oktober reserveren. Onze glazen bol weet niet hoe het verder zal verlopen… we hopen natuurlijk dat alles gunstig evolueert.

UPDATE CORONA PROTOCOL PARK & PLAY - 29/07/2020

UPDATE CORONA PROTOCOL PARK & PLAY - 29/07/2020

Geplaatst op 31-07-2020

Beste leden,
Na het ontvangen van de aangepaste en verstrengde richtlijnen ivm met PARK & PLAY van Golfvlaanderen en de KBGF heeft de Westgolf Sportcommissie volgende beslissingen genomen. Deze beslissingen gelden voor onze eigen club.
Als golfsport moeten we blij zijn dat we, in deze omstandigheden, onze sport mogen blijven beoefenen.   Op het terrein zelf zijn er amper knelpunten en dankzij het reservatiesysteem is tracing mogelijk maar de sociale aspecten zoals terras, prijsuitreikingen, horeca en verplaatsingen maken sommige evenementen en wedstrijden moeilijk om te organiseren.  
Veiligheid komt op de eerste plaats. 
Daarom enkele moeilijke keuzes:

24/07/20: UPDATE CORONA PARK & PLAY

24/07/20: UPDATE CORONA PARK & PLAY

Geplaatst op 25-07-2020

AANGEPASTE RICHTLIJNEN GOLFVLAANDEREN
Beste clubs,

Na de Veiligheidsraad van vandaag en op basis van de aangepaste sportprotocollen vanuit Sport Vlaanderen en de verschillende overheden hebben we het Park en Play Protocol aangepast.
Er zijn nieuwe verduidelijkingen maar ook enkele nieuwe maatregelen verplicht oa. inzake mondmaskers en prijsuitreiking. U moet deze vanaf heden toepassen.
Wij pasten onze Park en Play-maatregelen hierop aan, en daarbovenop adviseren we om pro-actief een stapje terug te zetten, want veiligheid komt op de eerste plaats. 
Op deze manier hopen we als golfsport er mee voor te zorgen dat de cijfers terug de goede kant op gaan! 
De lokale overheden krijgen van de Nationale Veiligheidsraad meer bevoegdheid.  U zal als club hun richtlijnen moeten opvolgen.  

CAPTAIN'S PRIZE  2020

CAPTAIN'S PRIZE 2020

Geplaatst op 08-07-2020

Ondanks de moeilijke periode die we doorgesparteld hebben met vallen en opstaan, leeft Westgolf en daarom juist wil ik mijn Captain’s Prize laten doorgaan.
Samen (met de nodige veiligheidsmaatregelen) staan we sterk!!
Op het weekeinde van 15 en 16 augustus hoop ik jullie allen te mogen begroeten op het Captain’s weekend. Op zaterdag 15 augustus met een wedstrijd voor juniors en rabbits en op zondag 16 augustus voor de leden vanaf hcp 36 zowel in voor- als namiddag en dit alles met leuke prijzen aangepast aan de maatregelen van augustus 2020 en een gadget voor iedere speler.
Dit weekend is een boost voor onze club als dank ook voor het vertrouwen dat jullie toonden tijdens de voorbije maanden.
Ben je er ook bij ? Inschrijven kan via IGolf vanaf 09/07 om 05:00
Nicole Loquet Captain Westgolf

PROMOTIE GOLFSCHOENEN

PROMOTIE GOLFSCHOENEN

Geplaatst op 19-06-2020

TIJDELIJKE LENTE-ZOMER PROMOTIE OP FOOTJOY & SP  GOLFSCHOENEN!
Ruime keuze tussen 10-tallen modelen voor Dames en Heren & Junior  Zomermodellen FOOTJOY à -20% enkel op bestelling! Meer info => Shop Olivia of zie Affiches
Alle SP GOLFSHOES ( in stock, kleine maten van 36 -> 39 ) aan -25%
Meer info: http://www.westgolf.be/nl/golf-shopProtocol wedstrijden vanaf 8 juni 2020

Protocol wedstrijden vanaf 8 juni 2020

Geplaatst op 08-06-2020

PROTOCOL WEDSTRIJDEN LADIES MEN EN SENIORS VANAF 8 Juni 2020

Park & Play protocol - Update vanaf 8 juni

Park & Play protocol - Update vanaf 8 juni

Geplaatst op 06-06-2020

Park & Play protocol - Update vanaf 8 juni
Dit is een update na de persconferentie van 3 juni onder voorbehoud van MB en FAQ die later volgen.
Tijdens de persconferentie werd duidelijk dat een protocol hebben vanuit een overkoepelende organisatie zeer belangrijk is. We zijn dan ook zeer tevreden dat het Park en Play protocol een voortrekker was voor vele andere sectoren maar ook dat jullie én jullie leden het protocol zeer goed opvolgen.
Enkel op deze manier zijn onderstaande versoepelingen mogelijk. De belangrijkste punten :
Reservatie blijft verplicht (golfronde, les) volgens Park en Play Protocol
Wedstrijden en evenementen (zonder publiek): zijn toegelaten vanaf 8 juni dwz alle wedstrijden kunnen opnieuw doorgaan
Prijsuitreikingen: kunnen ons inziens doorgaan waarbij rekening moet gehouden worden met de norm voor evenementen en horeca (max. aantal tafels ifv social distance). We zullen dit in het Park en Play Protocol bevestigen na publicatie van MB.
Scorekaarten: Wij adviseren digitaal maar papieren scorekaarten zijn toegelaten
Initiaties: zijn toegelaten volgens Park en Play Protocol.  Groep van max. 20 (incl. trainer)
Jeugdstages: De jeugdstages kunnen doorgaan. Vanaf 1 juli met 50 per sportkamp.
Gedeelde materialen op het golfterrein:
Banken, vuilbakken, harken, trolleys, vlag, …  worden op Westgolf nog niet gebruikt.  Corona cups (qualifying conditions vanuit KBGF zijn van kracht).
Horeca : Kan heropenen vanaf 8 juni, volg het protocol op https://www.horecavlaanderen.be/
Kleedkamer en douches: blijft gesloten

6 gouden regels voor individueel gedrag
(is de verantwoordelijkheid van de individuele spelers)

  • De hygiëneregels, zoals handen wassen, blijven essentieel.
  • Activiteiten vinden bij voorkeur buiten plaats. Kan dit niet, zorg dan dat de ruimte voldoende geventileerd wordt.
  • Wees waakzaam voor risicopersonen
  • Afstandsregels blijven steeds gelden, behalve voor kinderen onder de twaalf jaar en personen in een bubbel. 
  • Persoonlijke bubbel wordt uitgebreid. Per week kan elk individu maximaal 10 andere personen zien. Deze personen kunnen elke week veranderen. 
  • Groepsactiviteiten kunnen maximaal met 10 personen, kinderen inbegrepen. Dit geldt zowel binnenshuis als buitenshuis, in parken, op café en restaurant. (Georganiseerde sport is mogelijk in groepen van 20 incl. trainer)
Na publicatie van het MB en de FAQ volgt een bevestiging of verduidelijking.
Sportieve Groeten,
Marc Verneirt - Golfvlaanderen