02/04/23: FUNDRAISING TORNOOI : GOLF FOR LILOU

Eindelijk droog weer! En dit niet enkel voor de Ronde van Vlaanderen maar tevens voor ons Fundraising Tornooi voor Lilou!

88 spelers ingeschreven voor een leuke Scramble/2; shotgun start om 09:30, 13:00 en 15:00, een Chipping wedstrijd en een leuke receptie na de prijsuitreiking!

Dit alles georganiseerd door 'de Vrienden van Lilou' met de steun van het Westgolf secretariaat en Resto 19.

Dank aan de Sponsors voor de talrijke prijzen, dank aan iedereen, bekende, leden, vrienden en onbekenden die bijdroegen aan deze inzameling.

Na het tellen van de deelnames aan het golftornooi ( 88 deelnemers); de Chipping Contest, het dineetje en de giften komen we op een totaal van

.... (tromgeroffel... ) € 4.015 !!!!

Aïssa (dochter van Westgolf-lid Ludo & Linda Fryns) & Pieter, Kamiel (14) en Lilou (12) vertrokken enkele maanden geleden op hun droomreis naar Zuid-Afrika.Hun roadtrip was helaas nog niet halverwege toen het noodlot keihard toesloeg. Op 31 juli veranderde hun leven in 1 klap door een zeer ernstig auto-ongeval. De impact van het ongeval is enorm. Ze ondergingen alle vier meerdere operaties in 2 verschillende ziekenhuizen in Zuid-Afrika. Kamiel, Aïssa en Pieter zijn zeer zwaar gekwetst maar zullen na een intense revalidatie gelukkig van hun verwondingen en breuken herstellen. Helaas is Lilou er slechter aan toe, veel slechter. De diagnose was érg hard en oneerlijk: een complete dwarslaesie. Naast verschillende inwendige bloedingen, brak ze dus ook haar rug waardoor Lilou verlamd is vanaf haar middel. Hun gezin zal de komende maanden en jaren heel wat hulp nodig hebben op vele vlakken. Naast het feit dat hun leven er nooit nog hetzelfde zal uitzien, met een vreselijk zware fysieke en mentale impact, komen hier ook financiële gevolgen bij kijken! En daarom organiseren wij in onze club dit Fundraising tornooi! 

Beste spelers,

Als er 1 ding is vandaag dat niemand onberoerd laat is de positiviteit die we voelden van deze morgen vroeg tot vanavond. Zelf het weer deed zijn best en de zon brak door en gaf ons nog een schitterend einde van deze namiddag..

We weten allemaal maar al te goed waarom we hier zijn en zonder het drama dat zich vorig jaar afspeelde, zouden we hier niet zijn. Een gebeurtenis die een leven van Lilou maar ook het leven van een gezin, grootouders Ludo en Linda een familie, een vriendenkring een toekomst overhoop haalde. En dan gebeurt het volgende: zovelen zetten zich in om de financiële gevolgen van dit feit op zovele manieren te steunen en zo ook probeert Westgolf een steentje bij te dragen door dit schitterend initiatief. En  zo komen we op een ander hoofdstuk: Vriendschap!! We kennen vele mensen, honderden, maar de echte vrienden die tellen we op ons hand: zij zijn er in goede en kwade dagen en ik zou vanavond een luid applaus willen van ieder van U om de vriendengroep die deze dag van de basis organiseerde in samenwerking met onze club. Proficiat, Johan, Lut, Franky, Martine, Vincent en Nathalie, Marie Jeanne en Ignace die van bij het begin zich 200% ingezet hebben om hun vrienden Ludo en Linda te steunen met dit project waarvoor iedere speler vandaag zijn steentje bijdroeg. Dankjewel. Een groots bedrag van meer dan 4000€ werd vandaag gegeven. Proficiat!!!

Linda grootmoeder van Lilou zal in naam van Lilou en haar ouders enkele woordjes van dank voorlezen. Bedankt voor deze prachtige dag , de vrienden en sponsors zorgden ook naast de mooie prijzentafel, voor lekkere hapjes bij de receptie en Bart van De Kustbrouwerij sponsort met lekker lokaal bier aan de tapbar, cava en fruitsap wordt geserveerd .

Ik wens U nog een fijne avond samen te genieten van het buffet van Resto 19 en om terug te kijken met heel veel voldoening op deze meer dan geslaagde dag.

Nicole Loquet