06/04: Prijs van de Voorzitter

Welkom op de Prijsuitreiking van de President’s prize of de Prijs van de Voorzitter.

We konden ons geen mooiere dag voorstellen als start van ons golfseizoen en een reeks van grote tornooien met de Prijs van de Voorzitter, zelfs het weer gaf ons een uitzonderlijke hoogdag met eenmalige hogere temperaturen voor deze maand althans.

Ik ben heel vereerd U vanavond de nieuwe Voorzitter van Westgolf voor te stellen Tom Coorevits en dit in opvolging van Philippe Roberti de Winge die jaren deze taak op zich nam en het is heel fijn om hen hier beiden vandaag samen bij ons te hebben. Een hartelijk applaus voor beiden.

De verwachtingen van Westgolf voor het komend golfjaar met een druk programma, zijn hoog gespannen na een meer dan hobbelig winterparcours met zware stormen, overvloedige regen en het vernielen in november van de driving range en veel schade aan het terrein door omgewaaide reeks bomen enz. De driving range werd heropgebouwd en zal volgens plan binnen 2 weken volledig afgewerkt worden.

Heel de winter op 2 dagen na was echter Westgolf geopend om zo iedereen de kans te geven te golfen onder voorwaarden. De meeste golfterreinen moesten lange tijd sluiten omwille van het stijgend grondwater.

Alles werd in de laatste weken en maanden in het werk gesteld om een terrein aan te bieden klaar voor een nieuw golfseizoen: er werd sterk gesnoeid, bomen geveld, sommige vielen al zelf om maar het opbergen was een andere klus..

We weten allen dat werken met de natuurkrachten geen gemakkelijke taak is, des te meer waarderen we de werken die hier dagelijks voor U worden uitgevoerd.

Ik hoop dat U allen hebt genoten van deze dag en ik geef nu het woord aan onze Voorzitter waarna we over gaan tot de prijsuitreiking met een mooie prijzentafel, gevolgd door een receptie.

Nicole Loquet