Archief

Organiseren groepsuitstappen - Rechtzetting.

Organiseren groepsuitstappen - Rechtzetting.

Geplaatst op 23-05-2020

Beste leden,
Na een constructief gesprek vanavond (22/05) tussen de organisators van de "Monfris" , Bart Vitse en ikzelf, werden de figuurlijke plooien glad gestreken ivm een onenigheid bij het organiseren van OUTS bij de "Monfris".
De wetteksten veranderen dagelijks en onze bezorgdheid ging uit naar het juist interpreteren van deze steeds veranderende teksten.
Deze wetteksten zijn niet altijd even duidelijk en maken het ons niet eenvoudig maar we moeten ons allen aanpassen en afwachten tot verdere versoepeling.
Wij wensen de "Monfris" veel succes om ook in betere tijd haar activiteiten als groep op volle kracht te kunnen hernemen zoals ook Westgolf dat zal doen .
Nicole Loquet Captain Westgolf.

UPDATE CORONA PROTOCOL PARK & PLAY - VERSOEPELINGEN - INFO

UPDATE CORONA PROTOCOL PARK & PLAY - VERSOEPELINGEN - INFO

Geplaatst op 20-05-2020

Beste leden,
Er zijn sinds deze week enkele versoepelingen in verband met de golfsport, MAAR:

  • Wij vragen van alle Park & Play richtlijnen nog steeds strikt toe te passen:  Social distance, 5 min voor afslagtijd aanwezig bij Hole 1, na spelen onmiddellijk vertrekken, VERPLICHT RESERVEREN van afslagtijden Golf & Practice (voorlopig nog) , handen veelvoudig wassen en ontsmetten.
 
  • LOCKERS: Materiaal mag terug in de lockers geborgen worden, zorg dat je telkens ALLEEN in de lockerruimte aanwezig bent.
 
  • Competities zijn nog steeds NIET toegestaan (dit voorlopig tot eind juni) !  Westgolf is op de hoogte van georganiseerde groepsactiviteiten (Out’s). Wij distantiëren ons totaal van competities op verplaatsing georganiseerd door Westgolf-leden. Men brengt de club in diskrediet en er kunnen sancties genomen worden tegen de club ( tot en met sluiting !! ). Èèn groepje kan het mispeuteren voor iedereen!
 
  • Er mag 'buiten de bubbel' gespeeld worden: de beperking van 2 kan zonder probleem uitgebreid worden. Flights van 4 zullen vanaf maandag 25 Mei toegestaan worden. Pas op: sommige leden willen geen extra personen in hun flight en blijven liever in hun bubbel. Schrijf je niet zomaar in bij een andere flight, vergewis je steeds indien de flight -verantwoordelijke hiermee akkoord gaat. ( tel.nrs kunnen via mail aan het secretariaat opgevraagd worden)
 
  • Speel je toch liever alleen, hou dan rekening met mogelijke wachttijden en traag spel!
 
  • Elke club past, binnen de Corona-maatregelen, de regels van Park & Play toe naar eigen vermogen en identiteit van haar club.

En tot slot bedanken we van harte PMR, Marc Rommel, voor het schenken van de emmertjes voor de Practice ballen!
 
Hou jullie goed en gezond!
Tot binnenkort op Westgolf.
Het Sportcomité.

Kroniek van de Captain: Week 10

Kroniek van de Captain: Week 10

Geplaatst op 18-05-2020

"HOOP DOET LEVEN"... zong Will Tura....

Kroniek van de Captain: Week 9

Kroniek van de Captain: Week 9

Geplaatst op 12-05-2020

DROMEN RAKEN NIET BESMET: DUS WE BLIJVEN GELOVEN IN EEN BETERE TOEKOMST....

Kroniek van de Captain: Week 8

Kroniek van de Captain: Week 8

Geplaatst op 05-05-2020

"It's good to feel the green green grass from (Westgolf) home".... (naar een song van Tom Jones uit de jaren '60)

02/05: LAST MINUTE INFO

02/05: LAST MINUTE INFO

Geplaatst op 02-05-2020

Gisterenavond, 1 mei 20 uur, werden de FAQ  gepubliceerd via ww.info-coronavirus.be.  
Vorige week werd aangekondigd dat sporten toegestaan is met maximum 2 andere spelers. Nu werd aangevuld dat die 2 spelers, indien ze niet bij jou onder hetzelfde dak wonen, steeds dezelfde mensen moeten zijn. Vanuit GV hadden we dit voorzien als een richtlijn maar dit is nu opgenomen op het niveau van Ministeriele Besluit.
Wij betreuren, net als jullie, de laattijdige communicatie van deze maatregelen.  Als federatie kunnen we niet anders dan snel, open en transparant met jullie te communiceren.
Deze besluiten zijn geschreven voor verschillende sporten en daardoor, logischerwijze,  niet altijd even duidelijk voor golf. Vanuit de federaties beseffen we dat niet elk aspect van de uitbating van een golfclub opgevangen is.   
WAT BETEKENEN DE MAATREGELEN VOOR HET ‘Park & Play Golf’ PROTOCOL?
Flights van 3 nl. jezelf +2 en, gezin (wonend onder 1 dak) +2 zijn bevestigd. Maar het ministerieel besluit stelt ‘steeds met dezelfde personen’.
Ons advies hierbij is om de speler hiervan op de hoogte te brengen en op hun verantwoordelijkheid te rekenen. Net zoals er gefietst of gewandeld mag worden met 2 dezelfde vrienden zal de speler hiervoor moeten instaan binnen golf.
Wij vinden dit natuurlijk niet aangenaam om u hiervan te moeten verwittigen, maar pas dus , althans voor de eerste week, uw reservatie aan rekening houdend met deze richtlijnen. We hopen ten stelligste dat dit na een week geëvalueerd zal worden en de reglementen versoepeld zullen worden.

Belangrijke info heropstart Golf 4 mei 2020

Belangrijke info heropstart Golf 4 mei 2020

Geplaatst op 30-04-2020

Beste Westgolfer,
Hieronder ontvangt U de officiële richtlijnen uitgevaardigd door de KBGF na het akkoord over de versoepeling van de maatregelen ivm de lockdown vanaf 4 mei e.k. en dit aangepast aan de logistiek van uw eigen club en in het teken van uw eigen veiligheid.
Graag wil ik ieder van U erop wijzen dat deze richtlijnen moeten worden gerespecteerd en strikt nageleefd. Ik wil hieraan nog toevoegen dat onder geen enkel beding wedstrijden noch officieel noch onderling mogen georganiseerd worden. De rondjes die U zou spelen tellen niet voor de EDS kaarten, no counting no qualifying.
We beschouwen ons als bevoorrechten omdat we reeds in deze beginfase van versoepeling mogen starten met sporten.
Denk eraan dat elke overtreding tegen de hierna volgende richtlijnen, de sluiting van uw club tot gevolg kan hebben.
Tot slot willen we de verschillende Golffederaties en Golf Vlaanderen in het bijzonder , bedanken voor hun werk en inspanningen .Zonder het puike werk van Marc Verneirt en zijn team zouden we zeker niet zo ver staan.
Wij gaan er samen tegenaan , nog even rekenen we op uw geduld . Ik wens U een deugddoende ervaring op het mooie parcours van Westgolf ,onder voorbehoud van externe situaties, vanaf 4 mei e.k.
Nicole Loquet  Captain Westgolf en het Westgolf Team
PARK & PLAY GOLFVLAANDEREN

Kroniekje van de Captain: Week 7

Kroniekje van de Captain: Week 7

Geplaatst op 28-04-2020

Blijf nog even thuis, maar zorg dat je thuis een groot raam heeft op de wereld....

Info betr. Heropening Golf 04 mei

Info betr. Heropening Golf 04 mei

Geplaatst op 27-04-2020

Beste leden,

Het is bijna zo ver! Normaal gezien kunnen we vanaf maandag 4 mei 2020 terug golfen!

MAAR !!! Dit is nog niet 100 % bevestigd, wij wachten op een groen licht van de Federaties (KBGF & GOLFVLAANDEREN) die dit zo snel mogelijk zullen mededelen zodra de regering nog bepaalde punten aan het controleren is voor de veiligheid en dit in elke sporttak. Wij zijn allen afhankelijk van de overheid.

Wat nu al vast staat is dat er zal gegolfd kunnen worden, geoefend op de practice en individuele les genomen worden en dit ENKEL EN ALLEEN OP RESERVATIE! 

Westgolfers zijn dit niet gewoon, wij kozen ervoor, samen met onze leden, om geen reservaties van starttijden te doen. Nu kunnen we niet anders dan tijdelijk deze richtlijnen te volgen.

Morgenochtend krijgt het secretariaat een video-opleiding om dit reservatie systeem op punt te stellen.

Zodra dit op punt is zal u een mail ontvangen met alle info ivm met hoe reserveren en de 'PARK & PLAY' GOLF richtlijnen. Deze info zal ook op onze website vermeld worden.

Lees deze richtlijnen zeer aandachtig, ze zijn belangrijk voor alle golfers en moeten gerespecteerd worden.

Daarom deze mail: Heb je de app van Golfvlaanderen / I-GOLF nog niet op je computer, tablet of smartphone, installeer dit NU!

Je hebt hiervoor je Federatienummer en je IPass nodig.

Ken je dit niet, stuur dan een mail naar info@westgolf.be, ik zal dit dan zo snel mogelijk aan jullie doorgeven. 

Gelieve NIET te bellen, onze telefoon staat nu reeds roodgloeiend door overstelping van vragen waar we voorlopig nog niet kunnen op antwoorden. 

Tot heel binnenkort !

Het Westgolf-secretariaat.

Golfen kan terug vanaf 4 Mei !

Golfen kan terug vanaf 4 Mei !

Geplaatst op 25-04-2020

Beste Westgolfer,

Nu een versoepeling van de strenge maatregelen realiteit wordt en dit vanaf maandag 4 mei, zullen ook de golfclubs, binnen een streng kader van regels en restricties, gefaseerd heropstarten.

Wij wachten nu op de definitieve richtlijnen van de Belgische Golffederatie & Golfvlaanderen die, zodra zij kunnen, communiceren met alle clubs met de nodige richtlijnen en wordt U als lid op de hoogte gebracht.

We beseffen dat U veel vragen hebt, maar nog even geduld en genieten we toch van dit positieve nieuws. Ondertussen bereidt uw club zich maximaal voor, zodat we snel kunnen schakelen vanuit het “ Park & Play” voorstel dat uitgewerkt is door de Federaties.

Denk eraan: Het zal geen golf zijn zoals gewoonlijk!!  Geen zoenen na 9 holes, geen wijntje, geen pintje trakteren aan je medespelers. Het wordt golfen en naar huis..!

Al deze richtlijnen moeten we respecteren voor de gezondheid van onze leden en medewerkers.  Zo hopen we uiteindelijk terug te gaan naar het “normale” leven.

Westgolf is trots op haar leden die de club blijven steunen in deze moeilijke periode langs zovele whatsapps, facebook, mails en telefoontjes.

Niet iedereen is het eens met elkaar, met de maatregelen, we kunnen dit verstaan maar het helpt ons niet vooruit.

Denk goed na , wees niet  te overhaast want de virus is nog lang niet weg!!

We hebben respect voor de niet-evidente klus die politici en virologen moeten afwerken om samen , met ieder zijn of haar waardevolle argumenten voor of tegen, tot een “lockdown exit” te komen.  

Samen komen we er….Hou je gezond en hopelijk tot gauw!!

Nicole Loquet en de Sport Commissie en het Westgolf Team