Leuke golfweetjes

Een ideaal geheugensteuntje! Waar is de balpositie? Hoe plaats ik mijn voeten en grip...Welke afstanden sla je met welke club?? KLIK HIER

"Wat voor taaltje spreken die golfers toch?" Wie de golfsport ontdekt is vaak verrast door het typische woordgebruik en de bijzondere uitdrukkingen van de golfspelers. Is het snobisme? Ach, elke sport heeft zijn aparte woordenschat: denk maar aan de corner en penalty in het voetbal, of ippon en koka bij judo...

De anglicismen die in het golf opduiken zijn het natuurlijke gevolg van de Britse origines en deze woorden hebben geen gebruikelijk Nederlands equivalent. Het lijkt dan ook onbegonnen werk om daar verandering in te willen brengen en birdie te willen vertalen door vogeltje, of fairway door eerlijke weg. Daarom hier een Golf- woordenlijst.

Wist u dat

Er wereldwijd 77 000 000 golfspelers zijn.

U om een parcours van 18 holes af te leggen zo’n 4 à 5 uur moeten rekenen en 8 à 9 km wandelt.

Een golfbal tussen de 380 en 432 dimpels of putjes heeft. Deze zorgen voor een goede stabiele vlucht door de lucht.

Golfers gemiddeld 5 jaar langer leven? Volgens wetenschappers liggen de relatief lage en lang volgehouden bewegingsintensiteit, de buitenlucht en het sociale aspect van de sport hiervoor aan de basis.

Er golfclubs bestaan speciaal voor juniors en dames. Deze zijn korter en lichter van gewicht.

De kans om een hole-in-one te scoren voor een professionele tourspeler één op 3.756 keer is? En voor een amateurgolfer is dit zelfs maar één kans op 12.750 keer.

Spelers wel eens spreken over de 19e hole? Hiermee wordt de bar of het clubhuis bedoeld waar gezellig iets kan gedronken en gegeten worden na het golfen.